Derfor er ananas en oplagt frugt til madlavning

Der findes ikke noget lækrere end frisk frugt med masser af smag og saft. En frugt, som vi måske har tendens til at overse og derfor primært bruger til frugtsalater eller desserter, er en Ananas. Det er dog synd, da den byder på meget mere og endda også er oplagt i det salte køkken.

Brug den i marinader

En af fordelene ved ananassen er, at den indeholder en proteinrig og ekstremt velsmagende saft. Denne saft gør, at frugten er rigtig oplagt til at marinere kød med. Saften vil nemlig nedbryde kødets overflade, så det bliver mere modtageligt over for marinadens smagsstoffer. Du kan dermed med fordel bruge ananassen til at marinere dit kød, da det vil blive en smagfuld og delikat marinade, som får det bedste frem i kødet.

Hvordan kan ananassen ellers bruges?

Hvis du gerne vil spise ananas noget oftere, men er lidt i tvivl om, hvordan du får den inkorporeret i dine madvaner, er der ingen grund til bekymring. Det er nemlig ikke ret svært, og før du ved af det, vil det være en uundværlig frugt, som du altid vil ty til.

Ananassen er nemlig blandt andet fantastisk sammen med mælkeprodukter som eksempelvis yoghurt, hvor den giver et sødt og lækkert modspil. Ved at kombinere ananassen med diverse mælkeprodukter kan du få et sundt og smagfuldt mellemmåltid, som du ikke vil blive træt af. Ananassen går også godt sammen med nødder, hvor dens friskhed kommer godt til udtryk med nøddernes fyldige smag og sprøde konsistens.

Kun fantasien sætter grænser

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den fantastiske frugt kan bruges til. Det er derfor bare om at komme i gang med at eksperimentere med ananassens mange muligheder. Du kan også søge på opskrifter, hvor frugten indgår, hvis du mangler lidt inspiration.