Løft madlavningen til nye højder med dette udstyr

De fleste danskere er glade for at spise, og nyder gerne noget godt til ganen – men det er meget forskelligt, hvordan vi danskere har det med at lave maden. Nogle foretrækker at kunne se passivt til, mens maden bliver lavet, mens andre rigtig gerne vil gøre det beskidte arbejde. Selvom du måske ikke ligefrem er kok, kan du sagtens udleve din egen lille kokkefantasi derhjemme – og det kan blive lettere med noget af dette udstyr.

Sous vide

Kan du godt lide at lave mad, og følger du lidt med på forskellige blogs og fora om madlavning, har du helt sikkert hørt om sous vide. Før var det kun dem med stor interesse for madlavning, der rigtig kendte til det, men i den seneste tid er det blevet meget mere almindeligt hos den gennemsnitlige dansker. Med en sous vide får du mulighed for at langtidstilberede meget af din mad, kød som grøntsager – og pludselig åbner du for en helt ny dimension af madlavningen.

Knive til de rigtige formål

Køkkenknive er en del af de fleste danske køkkener – ofte en lille en til grøntsager, en brødkniv og så en stor en til lidt forskellige formål. Men der findes flere slags forskellige knive til køkkenet – rigtig mange forskellige knive. Du kan sagtens lave ordentlig mad med disse, men vil du gerne gøre tingene endnu mere vilde, kan du f.eks. skaffe en laksekniv til madlavningen.

En dampovn

Damp kan bruges til mange forskellige ting under madlavningen – den rigtige konsistens på grøntsager og den gode skorpe på dit brød. Med en normal ovn skal du ofte finde på kreative måder at skabe damp på, f.eks. at hælde kogende vand i et fad i bunden af ovnen. For at gøre det hele lidt nemmere, kan du altså i stedet købe en ovn, der har en indbygget dampfunktion.