Sådan finder du den rette vin til dit næste arrangement

Skal du finde en vin til et kommende arrangement, men er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette? Der er ikke noget at sige til, at det er svært at vælge en vin, da der findes uendelig mange slags.

Her får du tips til, hvordan du nemmere kommer frem til den helt rette vin.

Overvej hvilket arrangement du køber vin til

Du skal først og fremmest overveje, hvilket arrangement du egentlig køber vin til. Det er svært at købe vin, ligegyldigt om du shopper til en lille vinaften med dine veninder eller til et bryllup. Du skal tænke over, hvad der skal serveres af mad, da det ofte afgør, hvilken vin der passer bedst. Desuden skal du overveje, om du leder efter en rød-, hvid- eller rosévin. Når du har styr på de ting, er du allerede et godt stykke.

Beslut dig for et budget

Vin fås i alle prisklasser, så det er en god idé, hvis du på forhånd beslutter, hvad dit budget nogenlunde er. Vil du gerne give lidt ekstra for en rigtig god vin, eller vil du gerne finde en mere budgetvenlig vin med god smag? Dit budget afhænger også af, hvor stort et arrangement du shopper til.

Få hjælp hos en vinhandler

Hvis ikke du selv er ekspert i vine, er det en kæmpe hjælp at få rådgivning hos en vinhandler. En vinhandler kan altid hjælpe dig med at finde frem til lige netop den vin, der passer bedst til dit arrangement. Hvis du har tænkt over sådan noget som menu, budget m.m. inden, bliver det kun endnu nemmere.

Hvis du er på jagt efter en lækker rødvin, kan du f.eks. overveje en Chateau de Cayx Rouge. Det er blot én ud af de tusindevis af forskellige vine, der findes.