Fire usandheder om mad

Usandheder om mad

Der findes mange myter, sandheder og usandheder omkring mad. På emmamortensen.dk en blog om sundhed, kost, motion og meget mere kan du læse om flere mad myter. 

Det er usandt at du skal drikke 2 liter vand om dagen

Med de breddegrader vi bor på, er det slet ikke nødvendigt at drikke så meget vand. Faktisk kan du risikere, at vaske saltet ud af kroppen hvis du drikker for meget vand. I stedet skal du drikke når du føler dig tørstig. Og så er det en god ide, at skifte, øl, vin, kaffe og sodavand ud med vand.

 

Det er usandt af frosne grøntsager ikke er ligeså sunde som friske

Når grøntsager nedfryses, sker det kort tid efter de er høstet. Det betyder, at alle de sunde vitaminer og mineraler der er i grøntsagerne bevares. Vi vil ikke påstå det er omvendt. Men det er faktisk ofte sådan, at mange grøntsager plukkes inden de er modne fordi de skal transporteres. I sådanne tilfælde når grøntsagen ikke, at udvikle al den næring som den kunne have gjort, hvis den havde fået lov til at modne færdig.

 

Det er usandt at popcorn ikke feder

Popcorn indeholder lidt over 500 kalorier pr. 100 gram. Det betyder, at de altså desværre feder ligeså meget som helt almindelige kartoffelchips. Det er især den fedt du bruger til at lave popcornene som er den store synder. Den kan du spare helt eller delvis væk ved, at lave den på den gode gammeldags facon.

 

Det er usandt at du ikke får nok kalk hvis ikke du drikker mælk

Det kan ikke diskuteres, at mælk er en god kilde til kalk. Men mælk er langt fra den eneste kilde du kan få kalk fra. Kalken findes i både grøntsager, gryn, nødder og mange flere produkter. Voksne mennesker har ikke brug for samme mængde kalk som børn. Derfor kan en voksen sagtens få den mængde kalk man skal bruge fra andre fødevarer end mælk.