Du kan ikke undvære et matcha tesæt

Det er en af tidens helt store trends. Ikke kun hus kvinder, men faktisk også hos en del mænd. At drikke matcha te. Derfor er det oplagt at anskaffe sig et matcha tesæt, så du kan tilberede din matcha te korrekt Og sættet skal være i ordentlig kvalitet.

Matcha kommer fra Asian

Matcha er navnet på en bestemt type grøn te, der oprindeligt stammer fra Asien. Man siger at matcha stammer fra Japan, men det kan også spores til Kina. I dag dyrkes det primært i netop Kina, men også en lang række andre steder. Og det er blevet en stor succes.

Teen laves af planten Camelia Sinensis, som alt god te gør. Planten kan dyrkes, plukkes og behandles på forskellige måder og dermed lave forskellige slags te.

Den grønne farve

Matcha te skal gro under beskyttede forhold og beskyttet mod vind og vejr, specielt mod solens stråler. Teen skal have masser af lys, men ikke direkte solstråler. På den måde får teen den kraftige grønne farve, der er karakteristik for matcha te.

Dyrkningsmetoden sikrer også, at der er et stort indhold af vitaminer og mineraler i teen, noget der selvfølgelig er meget attraktivt for at opnå sundhed via sin te drikning.

Produktionen

Det er vigtigt at bladene på Camelia Sinensis plukkes, når de er helt spæde. De må ganske enkelt ikke sidde for længe på planten. Bladene pulveriseres efter plukning til et fint grønt pulver. Det er ganske enkelt det, der er matcha te.

Du skal have det komplette te

For at få den optimale oplevelse med din macha te er det vigtigt, at du har et komplet matcha tesæt. Et sæt består af matcha måleske, piskeris, teskål og selvfølgelig noget økologisk matcha te. Sættet findes i en lang række udgaver, i forskellige kvaliteter, forskellige farver, så du helt sikker kan finde et sæt, der passer til dine forventninger.

Tilberedning af te

Tilberedning af matcha te er en anderledes proces end de fleste andre måder at lave te på. Matcha pulveret skal udrøres i vand, hvor det bliver opløst. Derfor drikker man i princippet hele teblade, og man får alle vitaminer og mineraler direkte ind i kroppen.

Det er vigtigt, at vandet, der bruges, skal være omkring 80 grader, så hvis du har kogt det, skal det lige have lov til at køle lidt. Man bruger typisk 1 teske pulver i skålen, og blandet det et sted mellem 1,5 og 2 dl varmt vand.

Så skal der piskes med piskeriset fra dit matcha tesæt, så du får en lækker te, er er lige til at nyde. En mulighed er at tilføre mælk, og dermed få en dejligt cremet matcha latte.

Flere muligheder med matcha

Du kan i øvrigt bruge din matcha te på mange andre forskellige måder. Du kan tilføre den til en smoothie, eller det kan være en del af massen, når de bager. Og det er en super god ide, da matcha er super sundt for dig.