Hvad skal man bruge til den perfekte grillaften?

En udendørs barbecue-aften, hvor der laves alskens lækker mad, er en af sommerens bedste egenskaber. Man inviterer en gruppe venner eller sin familie over til sit hjem, en park eller til stranden, får tændt op i grillen og smider lige netop den mad på, man ønsker, til alles store begejstring. Hos hotwok.dk kan du finde gasblus til din grillaften af højeste kvalitet og med den absolut største effekt på markedet. De er perfekte til udekøkkenet, for eksempel til en wok-ret.
Du tænker måske, at en grillaften altid består af klassiske grillretter som hotdogs og hamburgere, men der er masser af andre ingredienser til en vellykket grillaften, der kan smides på den varme overflade. Denne artikels formål er at inspirere dig til, hvad du kan putte på grillen, når der rigtig skal hygges med en grillaften.

De bedste ting at grille

Her følger en liste over de bedste ting at smide på grillen for den absolut bedste grillaften. Listen er ment som inspiration, for der findes jo et væld af madvarer, der passer sig godt til en grill, men hvis du står og er uinspireret og skal finde på en menu i en fart, kan du bruge listen til at få gode idéer. Her kommer derfor de bedste madvarer at grille.

  • Steaks

Steaks er rimelig dyre, så de er ikke altid at finde ved enhver grillfest, men gæsterne vil helt sikkert blive begejstrede, når de ser sådan en udskæring ligge og syde på grillen. Giv dine steaks en generøs omgang salt på begge sider ved stuetemperatur, og læg dem derefter på grillen. Lad dem stå i mindst ti minutter, før du serverer dem, så safterne kan nå at sætte sig.

  • Kebab

Kebab er en genial måde at fodre en større forsamling mennesker. Du kan lave kebab til enhver type af mad, selv vegetarisk. Put skiftevis stykker af marineret kød eller fisk sammen med grøntsager som løg, peberfrugt og hele champignoner, og se gæsternes øjne løbe i vand.

  • Majskolber

Prøv at skaffe lokalt baserede majskolber, for de smager bare bedre end kolber, der har rejst mange sømil for at nå til jeres grillaften. Husk masser af smør og salt.

  • Fisk

Der er noget ved levende ild og frisk fisk, der bare er magisk. Når du skal vælge en fisk at grille, skal du vælge en fisk, der er fast i kødet, har meget kød på sig, som en tunfisk, ørred eller en laks. Husk at oliere grillen i forvejen, så du ikke giver fisken for meget.

  • Kylling

En klassiker, som ofte bliver ”mishandlet” på grillen, fordi kødet bliver tørt indvendig. Man skal selvfølgelig vogte sig for salmonella, men prøv at få kødet til at blive saftigt og mørt. Det kan hjælpe at salte kødet en dag eller to i forvejen, fordi det hjælper kødet til at holde på sine naturlige safter.

Så er der ikke andet tilbage end at sige rigtig god grillaften!