Gode grunde til at købe økologisk

Ønsker du at købe økologisk, men kender ikke til fordelene? I dag ses en tendens til, at flere vælger at købe økologisk eftersom, at der er kommet mere fokus på miljøet og sundheden. Priserne på økologiske varer er ofte dyrere, men der er gode grunde til at søge til det økologiske. Dette kan du bl.a. læse mere om her.

4 gode grunde

  1. Ved at købe økologisk mindsker du indtaget af sprøjtemidler. Økologiske varer indeholder en lille mængde af sprøjtemidler, som ikke kommer i nærheden af de almindelige sprøjtede fødevarer.

  2. Spis økologisk, du får mere smag i maden.

  3. Dyrevelfærden prioriteres i økologi-landbruget, når du køber økologisk mad bl.a. høns. Dyrene har mere plads til at bevæge sig frit, og kan nyde naturen.

  4. Sprøjtemidlerne påvirker det danske grundvand, men økologiske fødevarer er med til at gavne grundvandet positivt gennem den lille mængde af sprøjtemidler.

Skab en sund livsstil

I dag ses et stort fokus på sundhed og have en sund livsstil. Det er aldrig for sent at ændre på dårlige vaner og begynde at motionere – husk alting med måde. Du skal stadigvæk give dig selv lov til at nyde en god flaske vin i ny og næ. Biodynamisk vin kan bl.a. være et oplagt valg, da den bl.a. er økologisk. Server Biodynamisk vin næste gang du får gæster på besøg.

Ønsker du at få bedre kostvaner? Det siges, at du skal spise omkring 600 gram frugt og grønt om dagen. Sørg for, at det bliver en fast del af kosten, og hvis du synes, at det er overvældende, kan du starte ud i det små bl.a. ved at spise et æble om morgen på din havregrød. Det anbefales, at du mindst spiser fisk to gange om uge, da fisk bl.a. er rigt på jern. Sørg altid for at vælge fuldkorn, når du har muligheden.

Få din sundere livsstil og økologi til at harmonere ved, at du på dine ture til supermarkedet køber sundt og økologisk.