Godt at vide, før du går på opdagelse i vinens verden

Er du også helt vild med vin, men føler du stadig ikke, at du helt ved nok om emnet? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig lære meget mere om vin, således du er klar til at gå på opdagelse i den store vin-verden, og lige her kan du ligeledes se et stort udvalg af vin. Noget af det første, der er godt at vide noget om, før du dykker ned i den store verden af vin, er druesorterne. Det er således en god idé at tage udgangspunkt i fem forskellige internationale druesorter. Disse fem druesorter er altså nogle af dem, som du med stor sikkerhed vil støde på i dine lokale supermarkeder.

De 2 røde druer, som er værd at kende

Ud af de fem internationale druer, som du med stor fordel kan lære at kende, er to af dem røde. Der er således tale om Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Cabernet Sauvignon er en af de mest hårdføre blå druer, og denne drue trives godt i et solrigt og varmt klima. Druen findes overalt i verden, hvilket også er med til at give den et varieret udtryk. Druen skaber dog generelt vin, der er kraftfulde og som har et højt indhold af tannin. Den er ligeledes kendt for at skabe vin, der både dufter og smager af solbær, blåbær, brombær, tobak, læder, eukalyptus og grøn peberfrugt.

Pinot Noir er tværtimod en meget sart druesort, der har det bedst i et køligere klima. På trods af dette, findes den dog mange forskellige steder i verden. Den er bedst kendt for at være i Bourogne, men man laver også vin af den i New Zealand og i Californien. Overordnet er druen kendt for at lave vin, der både dufter og smager af jordbær, ribs, hindbær, toast, muldjord, viol og kostald.

De 3 hvide druer, som er værd at kende

De tre andre druer, som er værd at kende, er hvide druer. Disse er således Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. Chardonnay er den mest udbredte, og denne druer giver vin, der er alt lige fra friske og syrerige til svulstige og fedmefulde. Riesling fremstilles blandt andet i Tyskland, hvor der bliver lavet lækker sød vin ud af druen. Sidst, men ikke mindst, er der Sauvignon Blanc, som blandt andet fremstiller frisk og syrlig vin.