Kom godt i gang med svømning med det rigtige udstyr

Sommer og sol er lige på trapperne. Dagene bliver allerede længere og varmere for hver uge, så det kan ikke vare længe, inden det er tid til at tage på stranden. Det er så lækkert at svømme i det danske, blå hav, men man skal også have respekt for vandet.

Der er en grund til at Trygfondens første baderåd er ”Lær at svømme”. Så hvis du aldrig har fået lært at svømme, er det i år du skal i gang. Læs med her og se, hvordan det rigtige udstyr kan gøre starten nemmere.

Svømmebriller

Vand i øjnene er aldrig rart. Derfor er det altid godt at anskaffe sig et par gode svømmebriller. Der er mange forskellige slags svømmebriller alt afhængigt af, hvad du skal bruge dem til. Der er de store, som også dækker næsen. Disse er gode til, hvis du gerne vil snorkle i havet og kigge på fisk uden at få vand i næsen.

Hvis du hellere vil finde nogle briller til svømmehallen, er det bedre med de mindre briller, der slutter godt tæt om øjnene. Det vigtigste ved svømmebriller er, at de slutter tæt, så der ikke siver vand ind.

Svømmeplade

Med en svømmeplade kan du træne ben som de professionelle gør det. Man bruger den ved at man kan holde fast i den flydende plade med armene, så man kan fokusere på at få teknikken i benene på plads. Den er også god til nybegyndere, da den kan hjælpe med at holde en flydende, inden man helt har fået styr på det selv.

Få det rigtige badetøj

Det rigtige badetøj gør en stor forskel når man skal lære at svømme – især i svømmehallen. Det vigtige ved badetøjet er nemlig, at der ikke er for stor vandmodstand. Vandmodstand kan nemlig gøre det svært for dig at komme fremad og dermed også sværere for dig at holde dig oppe, hvis du er helt nybegynder til at svømme. For mænd betyder det, at de skal vælge speedos frem for store badeshorts. For kvinder betyder det at det f.eks. er bedre med en badedragt, da den typisk sidder tættere til kroppen.