Sådan kommer du godt i gang med at træne

Det kan være svært at komme i gang med at træne. De fleste har lyst til at komme i bedre form, hvis ikke man allerede er det, men det er nemmere sagt end gjort. Ofte skal der meget motivation til, før man kommer i gang med at træne. Motivationen kan komme i perioder, men hvad gør man så i de perioder, hvor motivationen er helt forsvundet?

Er man ny i et træningscenter, kan det virke skræmmende at skulle starte helt på egen hånd. Har man begrænset kendskab til træning, så kan det virke endnu mere skræmmende at skulle starte, og man tænker med sikkerhed, at alle vil bemærke hvor ny man er.
Det er dog ikke tilfældet, for alle starter, eller har startet et sted, og i denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan man kommer godt i gang med at træne.

Første skridt er at sætte et mål

Før du overhovedet kan finde frem til, hvad du skal lave i et fitnesscenter, så må du sætte dig et mål. Vil du tabe dig? Vil du blive stærkere? Eller vil du blot have en smule motion?

Hvis du blot ønsker at tabe dig, så er det ofte nemmere at starte i et træningscenter, da man blot skal røre sig på den ene eller anden måde, og så vil man kunne tabe sig. Om man vil løbe, cykle, gå på en stair-master eller styrketræne kan alt sammen medføre vægttab.
På den anden side, så bliver man ikke stærkere af at cykle eller løbe – i hvert fald ikke i overkroppen.

Så få styr på motivet, og så kan du starte med at lægge en træningsplan, som man også kan få hjælp til fra professionelle som f.eks. Power Addict.

Bare kom afsted – lidt er bedre end ingenting

Det vigtigste er at man kommer afsted. Hop i skoene og tag ned i centeret. Måske du ikke når dit træningsmål for dagen, men det er også ok, så længe du blot får lavet noget. Hvis man gang på gang vinder den mentale kamp, og formår at komme afsted til træning, så bygger man solid mentalitet, som med tiden også kan benyttes til at få trænet det der skal trænes ifølge dit program, eller din mentale træningsplan.

Så sørg for at komme afsted, så skal resten nok følge trop med tiden.